Handboek Hauptwerk uitgebracht in het Nederlands

Hauptwerk is een fantastisch software programma, maar het is zo uitgebreid dat velen nog wel eens verdwalen in de mogelijkheden. Ook is het programma volledig in het Engels en de Engelstalige handleiding is dan natuurlijk ook geen oplossing. Van deze handleiding bestaat wel een Nederlandse versie, gemaakt met Google Translate, maar deze is door de automatische vertaling niet altijd goed leesbaar (maar toch een uitkomst voor velen). Er is nu echter een oplossing voor dit probleem!

Evert-Jan van der Leij heeft zijn jarenlange ervaring, vele antwoorden op het forum (www.pcorgel.nl) en documentjes als handleiding voor kleine probleempjes, samengevoegd en tot een leesbaar handboek gemaakt, tezamen met heel veel screenshots. En dat alles in toegankelijk, makkelijk leesbaar Nederlands! Het is dus geen vertaling van de handleiding, maar een volledig nieuw werk!

Het boek heet niet voor niets Hauptwerk in de praktijk: het gaat namelijk minder in op de theoretische kant maar vooral op de praktische kant. Zo worden onderwerpen behandeld als het optimaliseren van de PC voor Hauptwerk, het installeren van samplesets of het instellen van floating divisions (handig als je set meer klavieren heeft dan je orgel). Daarnaast zijn in het boek ook nog eens prachtige foto’s van gesamplede orgels opgenomen. Ik heb het boek nog niet volledig gelezen maar het eerste kwart (en de vele lovende woorden op het forum) doet vermoeden dat het met de rest van het boek ook wel goed zit!

Geïnteresseerd in dit boek? Bestelgegevens zijn hier te vinden voor een directe bestelling bij de auteur.