Tijdelijk tweedehands PC’s te koop

Uitverkocht! HP Pro tweedehands computers.

De specificaties:

i7-6700 (quadcore processor), 64 GB RAM, 1 TB HDD, 500 GB SSD (nieuw), DVD speler.

Deze computers zijn zeer geschikt voor de grotere sets en voor uncompressed laden van (delen van) samplesets door de 64 GB RAM. De pc’s zitten in een mooie, kleine behuizing (b 16,5 x d 37 x h 36). Er zijn 8 USB poorten (2 voor, 6 achter). Let op, de afbeelding hiernaast is ter illustratie.

Prijs: € 750,- incl. BTW met de specificaties hierboven, aanpassingen op aanvraag. Er zijn er nog maar 2 beschikbaar!

Diverse andere upgrades uiteraard mogelijk. Neemt u gerust contact op.

Handboek Hauptwerk uitgebracht in het Nederlands

Hauptwerk is een fantastisch software programma, maar het is zo uitgebreid dat velen nog wel eens verdwalen in de mogelijkheden. Ook is het programma volledig in het Engels en de Engelstalige handleiding is dan natuurlijk ook geen oplossing. Van deze handleiding bestaat wel een Nederlandse versie, gemaakt met Google Translate, maar deze is door de automatische vertaling niet altijd goed leesbaar (maar toch een uitkomst voor velen). Er is nu echter een oplossing voor dit probleem!

Lees verder

Nieuwe Intel processors uit

Intel heeft gisteren nieuwe processors uitgebracht. Daarbij krijgen alle processorlijnen (i3/i5/i7) er twee cores bij, voor gelijke of slechts iets hogere prijzen! Dat betekent meer rekenkracht voor dezelfde prijs, of dezelfde voor minder! Achtereenvolgens hebben de lijnen nu 4 cores/threads (i3), 6c/6t (i5) en 6c/12t (i7). Daarmee kun je nu een krachtig HW systeem maken met een i5! Lees verder

Samsung 960 PRO/EVO NVME SSD’s ook uit

Enkele maanden geleden kwamen Intel en Plextor met nieuwe SSD’s, gebaseerd op het NVME protocol. Inmiddels heeft Samsung de opvolgers van de succesvolle 950 PRO gelanceerd, namelijk de 960 EVO en 960 PRO. Volop concurrentie dus!

De 960 EVO is een PCI-E SSD die leverbaar wordt in capaciteiten van 250, 500 GB en 1 TB, de 960 PRO komt in 512 GB, 1 en 2 TB. De specificaties van de PRO zijn net wat beter dan de EVO serie, maar ze zijn natuurlijk ook duurder. Op de ‘sweet spot’ voor SSD’s voor cache files (500/512 GB) is het prijsverschil ongeveer 80 euro. De 960 EVO 500 GB is verkrijgbaar voor ongeveer 255 euro, de PRO versie voor 335 euro. Daarmee is de PRO vergelijkbaar van prijs met de vorige serie (de 950 PRO), terwijl de specificaties duidelijk beter zijn. Lees verder

Special: Haarlem Bavo Surround pc

Vandaag is de surround versie van het beroemde Müller-orgel in de Bavo te Haarlem uitgekomen (zie de website van Voxus)! Het is nu mogelijk om de klanken van het orgel levensecht te laten horen in de woonkamer. De eisen die deze set aan de computer stelt zijn echter hoog: voor het uncompressed laden van de set (snellere laadtijd) is meer dan 100 GB werkgeheugen nodig!Haarlem_bavo

Daarom presenteer ik hierbij een nieuwe ‘special’: een pc met meer dan genoeg power en geheugen om van deze prachtige sampleset te genieten. Lees verder

RAID en Backups

Mogelijk heeft u wel eens gehoord van iemand die een RAID opstelling heeft. Wat is dat, wat kun je er mee en wat is het niet? In dit nieuwsbericht wil ik hier een korte toelichting op geven.

RAID staat voor ‘Redundant Array of Inexpensive Disks’ en is al een oude term. Het is een verzamelterm voor alle gevallen waarin meerdere harde schijven (of SSD’s) worden gecombineerd tot 1 volume (bijvoorbeeld de D-schijf). Als elke schijf een eigen volume heeft, is er dus geen sprake van een RAID.

Lees verder

Samsung 950 Pro – praktijktest!

Kort geleden heb ik een nieuwsbericht geplaatst over de Samsung 950 Pro, een nieuw type SSD. Deze SSD kan sequentiële leessnelheden behalen van ruim over de 2000 MB/s (circa 2 GB/s). Dat wil echter niet zeggen dat als u Hauptwerk cache bestanden op zo’n SSD hebt staan, dat ze dan ook zo snel worden geladen. Dat komt omdat de Hauptwerk software het cache bestand moet bewerken voordat het naar het RAMSamsung950Pro512 geheugen wordt weggeschreven. Het meten van de echte snelheid wordt ook nog gecompliceerd omdat een cache bestand gecomprimeerd is. Ik heb de snelheid van deze fantastische SSD nu in de praktijk getest!

Lees verder

Samsung 950 Pro M.2 SSD’s: ongekende leessnelheden

Recent heeft Samsung een nieuwe SSD gelanceerd, namelijk de 950 Pro. Deze M.2 SSD komt in twee capaciteiten, namelijk 256 en 512 GB. Zoals gebruikelijk levert het kleinste model iets mindere prestaties dan zijn grote broer, maar dat is maar relatief. DezeSamsung950Pro512 SSD’s kunnen namelijk leessnelheden halen van boven de 2000 MB/s. Ter vergelijking, gewone SSD’s kunnen door beperkingen van de SATA aansluiting niet veel meer dan 550 MB/s halen.

Lees verder