Selecteer een pagina

Intel heeft gisteren nieuwe processors uitgebracht. Daarbij krijgen alle processorlijnen (i3/i5/i7) er twee cores bij, voor gelijke of slechts iets hogere prijzen! Dat betekent meer rekenkracht voor dezelfde prijs, of dezelfde voor minder! Achtereenvolgens hebben de lijnen nu 4 cores/threads (i3), 6c/6t (i5) en 6c/12t (i7). Daarmee kun je nu al een krachtig Hauptwerk systeem maken met een i5!

Enige tijd geleden is AMD met nieuwe processors uitgekomen. In het voorjaar kwam het bedrijf met de Ryzen processors, waarmee het veel cores voor een scherpe prijs biedt. Enkele maanden later volgden de Threadripper processors, waarvan de goedkoopste variant met 8 cores nog interessant is voor Hauptwerk omdat dit de enige processor is van AMD die met 128 GB RAM gecombineerd kan worden.

Intel is met de nieuwe processors van AMD flink onder druk gezet en heeft, zo het lijkt, daar nu een goed antwoord op. Er valt in ieder geval veel te kiezen, en afhankelijk van budget en de specifieke gebruikswensen hebben beide fabrikanten nu interessante opties. Uiteraard krijgt u bij Hauptwerk-computer.com een advies op maat!

De nieuwe processors zijn verwerkt in de voorbeeldsystemen van Intel. Op dit moment zijn de nieuwe processors helaas nog vrijwel niet leverbaar op de i3-lijn na. Dit betekent dat Intel 2 voorlopig nog niet geleverd kan worden, mogelijk pas vanaf november. De AMD 2 en 3 systemen bieden daarvoor een gelijkwaardig alternatief.

Update 30-11-’17: de nieuwe systemen zijn inmiddels leverbaar.